Zes levensloopbestendige seniorenwoningen te Sevenum

In opdracht van Martens Vastgoed Horst B.V. is door Bouwkeet1 een project ontwikkeld en gerealiseerd in Sevenum. Dit project betreft zes levensloopbestendige, en tevens zeer duurzame, seniorenwoningen.

Sevenum

Wat is NOM?

Door de opdrachtgever is de wens uitgesproken om de woningen energieneutraal, oftewel All Electric (gasloos), te bouwen. Dit wil zeggen dat het energieverbruik door gebouwgebonden installaties en voor huishoudelijk gebruik, ongeveer gelijk is aan de opgewekte energie aan de woning. We spreken dan over Nul Op de Meter, oftewel NOM-woningen.

De energie wordt opgewekt door middel van zonnepanelen. Voor de opwekking van warm water en verwarming wordt een luchtwater-warmtepomp met een laagtemperatuur vloerverwarmingssysteem toegepast. In verband met het ontbreken van een gasaansluiting is er in de keuken een aansluitvoorziening voor inductie koken aanwezig. Verder is de thermische schil opgewaardeerd door het toepassen van drievoudige beglazing en is er gekozen voor een zeer goede luchtdichting.